Lisa Joosse


"Een topoplossing!"


Lisa Joosse heeft 4 jaar lang de Welsh pony Bo gereden van eigenaar Marit Golsteijn. Marit had al hele mooie resultaten met Bo behaald, zo wonnen ze het Nederlands kampioen Z1-dressuur. Maar toen Marit 18 werd, hield de wedstrijdcarrière op.  


“Maar Bo is zo'n bijzondere, eigenwijze, lieve en prachtige pony, dat ik er echt geen afstand van wilde doen.” Daarom heeft Marit haar pupil Lisa Joosse gevraagd om Bo voor haar te rijden. Lisa: “Bo had al jaren lang op het hoogste niveau (Z2) dressuur gelopen en kende al die proeven uit zijn hoofd. Daarbij moet ik ook zeggen dat hij best heel ondeugend was. Daarom ben ik eventing met hem gaan rijden. Na een half jaar was hij al Nederlands kampioen eventing in het L! Ook in het B springen heeft hij meegedaan aan het NK. Ik ben echt super trots op hem.”


Marit: “Lisa heeft heerlijk met Bo kunnen rijden en heeft dressuurmatig veel van hem geleerd. Bo bleek helemaal in zijn element tijdens de eventing, super leuk om te zien. Door deze samenwerking heb ik mooi tijd voor mijn studie, en kan ik toch genieten van Bo. Wat mij betreft is dit een topoplossing!”Sam Couwenberg


"Op naar EK jeugd!"


Het 14-jarige mentalent Sam Couwenberg zit in het KNHS perspectieventeam en zet momenteel alles op alles om zich te kwalificeren voor het EK jeugd in Frankrijk komende zomer. Ze doet dit met drie Welsh sectie B-hengsten die ze traint voor Peter Goumans.


“Mijn ouders hebben een trainingsstal voor menpaarden, dus ik zat al jong op de wagen. Samengesteld mennen vind ik het allerleukste, vanwege de drie onderdelen.” Sam nam op haar elfde al deel aan het NK Samengesteld Mennen. Ze bleek een talent in de dop. “De marathon is mijn favoriete onderdeel, ik houd van actie! Met een enkelspan kan je hard gaan, met mijn tweespan NWPCS-hengsten moet ik natuurlijk goed sturen, maar dat is super leuk. Het zijn fantastische pony’s waarmee ik inmiddels een hele goede band heb opgebouwd. Dat moet natuurlijk ook, ik moet op hen kunnen vertrouwen, maar zij ook op mij.


Ik train veel samen met mijn vader, maar doordat ik in het KNHS perspectieventeam zit mag ik ook regelmatig naar diverse profs uit het vak zoals Ad Aarts en Mark Weusthof: super leerzaam en natuurlijk ook super gaaf! De pony’s zijn van Peter Coumans: bij hem stonden ze in de wei, maar nu worden ze getraind en in de sport uitgebracht, dat is natuurlijk ook voor hem super leuk. Ik hoop dat we naar het WK mogen en hij ons daar kan aanmoedigen. Ik ben super dankbaar dat ik zijn pony’s mag rijden, we hebben er zo samen heel veel plezier van!”

Ruiter zoekt pony
Menner zoekt pony's